Hur man testar om en e-postadress är giltig

Hur man testar om en e-postadress är giltig


E-postadresser kan vara svårt att komma ihåg och lätt att skriva fel, så är det ofta viktigt att veta om den e-postadress eller inte du skickar ett e-postmeddelande till är giltig. Om det är ogiltigt, kommer ingen någonsin får meddelandet. Lyckligtvis är det lätt att avgöra om en e-postadress är giltig och aktiv.

Instruktioner

1

När du träffar någon, kan de ge dig deras e-postadress. Om det är på ett visitkort, kan du vara säker på att adressen är giltig. Om personen, eller din, skriver ner adressen, försök och dubbelkolla att adressen skrivs på rätt sätt och inga skrivelser ouppmärksamt.

2

Sitt ner vid datorn och skriva e-post. Ange personens e-postadress i "Skicka till" rutan.

3

Klicka på "Skickat" på e-postmeddelandet. Du bör känna snabbt huruvida adressen är giltig. Om det inte är giltigt, kommer du att få en e-post inom några minuter säger att ditt meddelande har studsat tillbaka eftersom e-postadress som du använde var ogiltig. Du kan också få en e-postmeddelande som säger mottagarens inkorg var full, så att budskapet inte kunde levereras. Om inkorgen är full, är adressen giltig, men tills han eller hon tar bort vissa e-postmeddelanden, kommer ingen post nå fram till dem.

4

Dubbelkolla adressen du skrev in för att se till att den överensstämmer med den adress du skrev ner om e-postmeddelandet kommer tillbaka som ogiltig. Om du skrev allt i perfekt, försöka hitta henne på Facebook, där ibland människor låter sin e-postadress för att vara offentliga.

Related Posts