Hur man hittar min lokala IP-adress

Hur man hittar min lokala IP-adress


Varje gång du startar en maskin ansluten till ett nätverk, är en IP-adress tilldelad. Din IP-adress har tilldelats nätverkskortet med hjälp av en Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) maskin. En DHCP-servern tilldelar IP-adresser till datorer, så nätverksadministratörer behöver inte hantera uppdrag för varje enskild maskin. Windows kommandotolk ett sätt att hitta IP-adressen för din lokala dator.

Instruktioner

Click the Windows "Start" button. 1 Klicka på "Start" -knappen i Windows. Välj "Kör". Ange "cmd" i textrutan för att öppna kommandotolken i Windows.

Type "ipconfig" to view the default IP address for your machine. 2 Skriv "ipconfig" för att visa standard IP-adressen för din maskin. Informationen som visas är din IP-adress, DNS-servrar (används för att ansluta till webbplatser), nätmask och standard-gateway.

Type "ipconfig /all" to view a list of all your network adaptors and the IP addresses assigned. 3 Skriv "ipconfig / all" för att visa en lista över alla dina nätverkskort och IP-adresser tilldelas. Detta är fördelaktigt om du har mer än ett nätverkskort installerat på datorn. Till exempel, om du har en trådlös adapter och ett internt nätverkskort kan både ha en IP-adress. "Ipconfig / all" visar IP-adresser för både adaptrar.

Related Posts