Typer av glas som används för olika typer av drycker

Typer av glas som används för olika typer av drycker


De flesta människor kan lätt känna igen distinkta bar glasögon, såsom ett champagneglas, en margarita glas, eller en öl mugg. Men vad många inte vet är att det finns särskilda glasögon för olika typer av drycker och sprit. Varje glas är utformad för att göra denna typ av dryck lättare att dricka och förbättra smaken. Av denna anledning är det viktigt att känna rätt glas för varje typ av dryck, särskilt om du är värd en supé eller annan händelse.

Highball / coctailexponeringsg

En highballglas eller cocktailglas är omkring 340 till 397gr. och rakt ensidig runt. Det används för att tjäna många typer av drinkar, både på klipporna, vilket betyder att den serveras på is, och snyggt, vilket betyder att den serveras med ingen is eller mixer. En annan variant av highballglas är lowball glas, som är bara en kortare version av highball, och är typiskt 227 till 284gr.

Gammaldags Glass

Den gammalmodiga är oftast hänvisas till som en rocks glas. Rocks glasögon är vanligtvis kort med rundade kanter och är vanligtvis 8-10 oz. i storlek. De flesta likörer serveras utan blandare, eller bara med ett stänk av en mixer, serveras i gammaldags glaset. Detta glas används också för att tjäna specifika typer av drinkar, såsom svart ryssar, bruna kor och gamla mode, vilket är där glaset fick sitt namn.

Brandy snifter Glas

Du har förmodligen sett en brandy glas innan, men du kanske inte har vetat vad det var. Detta glas är inte bara används för att tjäna rakt konjak, men också konjak-baserade cocktails och konjak. En brandy snifter är en kort glas med ett skaft som är större vid basen och minskar i omkrets mot toppen i en form päron typ. Formen på glaset används specifikt för konjak eftersom det tillåter dofter av vätskan att samlas på toppen av glaset, medan händerna värma botten av glaset som du håller den. Storleken på en brandy snifter varierar från 12 till 17 oz.

Vinglas

Vanligtvis finns det 2 typer av vinglas. En används för att tjäna vitt vin, och den andra används för rött vin. Vitt vin glasögon är oftast lite längre och tunnare, med en längre skål som smalnar inåt upptill. Vitt vin glasögon är vanligen cirka 227gr.in storlek. Rött vin glasögon är större, med mer av en skål form, och även få gradvis mindre mot kanten på glaset. Rött vin glasögon är om 227gr. i storlek. Mousserande vin och champagne serveras i champagne flöjter, som håller bubblorna från att fly och drycken från att gå platt.

Martini Glass

En martini glas är lätt att känna igen, särskilt om du är en martini drinker. Men förutom martinis, Rob Roys, Gibsons, gimlets och andra drinkar som inte kräver is serveras också i dessa glasögon. Martini glasögon har en stam, och en triangelformad skål. De varierar är storlek mellan 3 och 12 oz. Martini glasögon ofta kylas före servering genom att fylla glaset med en vatten och is blandning under blandning cocktail. Drinkar är också skakas med is och sedan ansträngda i glaset så att de serveras kall.

Related Posts