Hur man klär business casual - kvinnor har

Samtida business casual för stilmedvetna kvinnor

Hur man klär business casual - kvinnor har

Ta klassiska element och koppla ihop dem med något nytt och modernt.

- Lubov Azria

ompanies throughout the UK have started loosening their ties and embracing a business-casual office environment. C ompanies hela Storbritannien har börjat lossa sina band och omfamnar en affärs avslappnad kontorsmiljö. Och medan styva kraft passar på baksidan av garderoben låter tilltalande, är affärs avslappnad stil en oklar territorium. Navigera gråzonen - från att räkna ut hur mycket hud är lämpligt att besluta huruvida T-shirts ser alltför vardagligt eller jeans ser alltför slarviga - kan orsaka för tidiga gråa hår. Den positiva sidan är att när du bestämma rätt gränserna, blir vardagen ny mark för skräddar kreativitet. Och även om kontoret inte bör vara en modevisning, är affärsfritidskläder ett utlopp för att uttrycka sig själv, som ofta kan ge dig ett försprång. "Har förtroende", säger Lubov Azria, kreativ chef på globalt modeföretag. "Det första intrycket ska vara dig."

Känn din miljö

Hur man klär business casual - kvinnor har

Affärs makeup och hår: Kul, inte noga

Skönhet på arbetsplatsen är inte så noga styrd som garderob, och även om det kan vara frestande att experimentera med nya utseende, är det bäst att förenkla ditt hår och makeup rutin för arbetsplatsen.

Lisa Johnson Mandell, författare till den bästsäljande boken "Career Comeback: packa dig att få jobbet du vill" uppmuntrar kvinnor att uttrycka sig genom skönhet, men vara uppmärksam på underhåll.

"Se till att det inte komma i vägen för dig att göra ditt jobb", sade hon. "Om ditt hår kräver ständigt underhåll eller om läppstift är sådan att du måste återställa det var 10 minuter, det är ett problem."

Lägre underhållsskönhetstrender är ett roligt sätt att uttrycka sig. Stylist Heather Snow älskar super höga bullar, lös, låg Chignons bulle och mjuka sido flätor för hår. Även om dessa ser är snygga, de är inte alls noga och kommer inte att komma i vägen för ditt jobb.

Going for en manikyr i en trendig nyans som pastell, neon eller metall är en annan kul sätt att lägga till en spunky detalj till en annars företags utseende.

Och medan läppstift kan vara besvärligt att återanvända, läpp fläckar i en vallmo nyans - som melon eller bär toner för våren - kan lägga till lite färg till dina läppar utan risk för att smeta.

Nyckeln är att hålla skönhet komponenter enkel och lätt att underhålla. I likhet med din garderob, är det bäst att hålla sig med en djärvare uttalande - oavsett om det är en tjock liner, en fet läppfärg eller en stark panna - och förenkla resten. På så sätt kommer du att chic och vacker, utan rädsla för att titta långt.

Så hur exakt gör du hålla sig inom gränserna för den ganska subjektivt begreppet business casual?

"En vanlig metod för att mäta den är: Vad är din kvinnliga chef som bär", säger Lisa Johnson Mandell, författare till den bästsäljande boken "Career Comeback. Packa dig att få jobbet du vill" "Titta på din kvinnliga överlägsen för din bly. utstyra aldrig bortom henne, men inte dramatiskt underdress heller. "

Och om du börjar i en ny arbetsplats eller område, är det särskilt viktigt att ta signaler från kvinnorna omkring dig.

"Gå in där ser kor, polerad och konservativ, och flyga under radarn för en stund", säger Ruth Sonnenshein, en Los Angeles-baserade stylist och en av grundarna av styling företag A Kläder Call. "När du får en bättre känsla från dina kollegor, kan du sedan ta större risker. "

Balans klassiker med modern

Hur man klär business casual - kvinnor har


Affärs formella stilar är ingenting om inte tidlös. Pennkjolar, skräddarsydda jackor, kattunge klackar och Oxford knapp nedgångar kan alla ser ganska sofistikerade, men de kan också se fruktansvärt tråkigt om sätta ihop allt på en gång. Det är där business casual kommer in.

"Ta klassiska element och koppla ihop dem med något nytt och modernt", säger Azria.

Våren / sommaren 2012 ger många trender som är både roligt och lämpliga för arbetsplatsen.

En titt Azria säger att hon älskar den här säsongen är en skinnkjol, som du kan koppla ihop med en klassisk button-down blus. Stylist Heather Snow rekommenderar också klädd i en fin bomull T-shirt med en monterad kavaj. "Bara för att det är en T-shirt betyder inte att det måste vara slarvig. [Parat med en kavaj], ser snygg och put-tillsammans. "

Snow säger att hon är också ett fan av blommiga tryck på jackor och byxor som hon har sett den här säsongen. Det roliga tryck på en skräddarsydd silhuett ger en touch av lekfullhet till en annars professionell pjäs.

Snö och Sonnenshein båda rekommenderar Utrustning stil blusar - den silkeslena, feminina versioner av traditionella män bomull button-down - som är populära i år. Medan trendiga, de är helt lämplig för kontoret, och de är en uppfriskande ersättning för en stärkelserik-krage, bomull button-down. Du kan stoppa en i ett par hög midja byxor eller pennkjol, vätskande en modern men ändå tidlös look.

Denim göra och inte göra

Hur man klär business casual - kvinnor har


För det mesta, jeans är acceptabla i ett affärs avslappnad miljö och ett enkelt sätt att känna sig mer bekväm och elegant på jobbet. Men vissa typer av jeans höja ögonbrynen.

"Håll dina jeans mörk och fri från hål. Nödställda jeans, bör jeans med hål och pojkvän jeans förmodligen sparas för helgen ", säger Sonnenshein.

I stället gå till ett par jeans i en mörk-färgs. Snow rekommenderar en högre midja mager eller byxa jean, beroende på din stil. Detta gör att du kan stoppa i en blus för en polerad look. Alternativt, stoppa in en tee och dra på en överdimensionerad kofta eller kavaj över den.

Ditt kontor jeans bör inte bleka eller sliten på ett sätt som skulle se oprofessionellt. Och medan vissa ombonad byxor kan vara bra, bör leggings lämnas hemma. Undvik att bära byxor som visar varje por i nedre halvan.

Om du vill bära jeans som kramar din figur, föreslår Snow kompensera en tät, stuprörsjeans med en längre kavaj eller kofta.

Attraktiv, inte störande

Ibland tuffaste beslutet att göra i affärs tillfällig modevärlden är att välja en outfit som är attraktiv men inte alltför sexig. Enligt Azria, det är en balansgång.

"Visa upp din bästa tillgång. Välj en del av kroppen som du är stolt över och markera den, "sade hon," men vara uppmärksam på att visa för mycket hud! "

Andra tumregler? "Visa inte alltför mycket klyvning, inte visa din mellangärdet och inte bära en uppenbar minikjol" Sonnenshein rekommenderas.

Mandell påminnelse: Håll underkläder under wraps. Var försiktig med detta, särskilt om du vill ha en ärmlös tröja på egen hand. Med skira blusar är en populär look just nu, vara uppmärksam på hur en blus ser ut i ljuset - och även om det ser OK hemma, bära en linne under, för säkerhets skull.

I slutändan, om du är orolig om en outfit är för sexig för arbete, är det förmodligen. Men att välja en outfit som är kroppsmedveten och skräddarsys för att passa din form kan bidra till att stärka förtroendet och balans på kontoret.

omfamna färg

Hur man klär business casual - kvinnor har


Även om ditt kontor tolkar business casual som "black tie tillval" färg är ett effektivt sätt att lägga till tecken till en outfit, speciellt den här säsongen, när ställningar verkar vara spricker med färg.

Azria nämnda två sätt att använda färg i kläder: "Färg blockering och bär iögonfallande färger, som röda, apelsiner och rosa."

Färg blockering med ljusa färger som apelsiner och rosa är ett perfekt sätt att lysa upp en annars banal pennkjol och blus kombination - samtidigt vistas inom parametrarna för arbets lämplig slitage.

Men det slutar inte där. Neon är poppar upp på varje bana, så för en extra fet utseende, plaska i stryknings spektrumet. Sonnenshein föreslår försöker en neonsidenblus, men mjukgörande ensemblen med en kavaj lager över det.

En annan traditionell pjäs som ser moderna med färg är en pullover tröja. "The crewneck tröja är bra för en konservativ look, men det finns så många roliga pastellfärger att leka med" Snow sade. "Köp en i en lekfull färg som turkos eller mynta att ge kläderna en pop."

Uttrycka dig genom tillbehör

Hur man klär business casual - kvinnor har


Accessorising är ett av de bästa sätten att uttrycka sig och samtidigt undvika eventuella mode faux pas på arbetsplatsen.

"Kvinnor bör använda tillbehör för att anpassa sitt utseende", säger Azria. "Jag brukar uttrycka min personliga stil med djärva tillbehör såsom en överdimensionerad bälte, Statement skor eller intressant smycken."

Detta gäller oavsett vilken arbetsmiljö kan du vara i. "Om du ska hålla din outfit mer professionell, punsch upp det med en stor halsduk eller en skiktning av halsband eller armband," sade Snow.

Tillbehör är också en bra väg för att lägga till färg till en outfit. En klarröd pump eller en lavendel handväska lägger några iögonfallande färg utan att gå alltför extrem. Skiktning långa, färgglada halsband över en enkel blus lägger till en pop av kreativitet till en arbets ensemble.

Men när du accessorising, kan det vara lätt att ryckas. Sonnenshein föreslår accessorising till ditt hjärta innehåll, men sedan: "Titta i en spegel på väg ut, titta på alla tillbehör du har, och ta bort en sak. Det är ett säkert sätt att undvika att se ut som du kommer till en klä upp part. "

Var bekväm ... Bara inte alltför bekväma

Affärs avslappnad utseende är inte stel och konservativ, men var försiktig så att du inte är i en iteration av pyjamas heller. Sonnenshein säger att hålla dig i schack, särskilt när du har gått till samma kontor för ett tag.

"Du kan få alltför bekväma", sade hon. "Du börjar med en blus, skräddarsydda jeans och lägenheter. Och helt plötsligt, är det två år senare och du är i en konsert T-shirt från kvällen innan. "

En annan sak att notera eftersom åren går är hur kläderna mår. Mandell säger att utvärdera dina kläder: Har de svaga fläckar eller trasiga manschetter? Är din favorit tröja pilling?

"Kläder varar inte för evigt, och ibland vi hänga på dem för affektionsvärde när vi egentligen inte borde hålla dem, än mindre bära dem till kontoret", sade hon.

Likaså om du ifrågasätter om en outfit måste kemtvättas gör det förmodligen. Även om du bär avslappnade kläder, det finns en förväntan att se polerad och professionell. Att vara bekväm och elegant, samtidigt put tillsammans och professionell, kan vara hård - men slående att balans är en nyckelfaktor för att vara säker och lycklig på jobbet.

Related Posts