Det bästa injekteringsbruk linje storlek för en dusch golvet

Det bästa injekteringsbruk linje storlek för en dusch golvet


Storleken på bruket linje du lämnar mellan plattorna på den nya badrumsgolvet beror till stor del på storleken och formen på dina brickor. Även om du kan göra dina fogarna större eller mindre för att passa din personliga smak, finns det några vanliga riktlinjer för dimensionering av fogarna så din klinkergolv ser sitt bästa.

små plattor

Plattor som är 8 inches eller mindre anses små plattor. Ofta kommer dessa plattor komma fäst vid ett ark som redan har dem åtskilda på ett visst sätt. Du kan lägga dessa plattor och ta bort plåten innan fogning och dina brickor automatiskt fördelade. Vissa mindre plattor har också "klackarna" på sidorna, så att du kan rada plattorna upp sida vid sida och bildar en fogmassa utrymme automatiskt. Om dina små plattor inte har någon av dessa funktioner, kakel distanser finns i antingen 1/32 eller 1/16 av en tum, vilket är den rekommenderade standardstorlek för små plattor. Om du går större än så, kommer fogarna övermanna din kakel.

regelbundna Tiles

Plattor mellan 8 och 16 inches kvadrat är de vanligaste brickor du kommer att se på golv. Beroende på storleken och formen på dina brickor, kommer du vill fogarna som är mellan 1/16 och 1/2 av en tum. Eftersom det är egentligen inte en "rätt" storlek, måste du göra en torrkörning genom att lägga några plattor ned utan lim. Placera olika storlek distanser mellan dem och se vilka du gillar bäst. Tänk på de linjer som är för stora kommer övermanna dina brickor (särskilt om din injekteringsbruk är en mörk färg), och linjer som är för små kommer att göra dina brickor ser trångt och krossade tillsammans.

stora plattor

Plattor mer än 16 inches kvadrat är stora plattor, och regelbundna keramiska plattor kräver vanligen injekteringsbruk avstånd av minst 1/4 till 1/2 tum. Materialet och formen av större plattor sticker ut mycket mer än det gör med mindre plattor, så du kommer att vilja ta del av saker som textur, form och jämnhet kanterna. Rekommenderade fogarna för natursten som marmor är 1/16 till 1/8 av en tum, medan texturerat kakel som saltillo plattor behöver avstånd närmare 1 tum. Det är viktigt att du gör en torr körning för att testa din avstånd när du planerar att installera större plattor.

Mosaik

Mosaik eller oregelbunden kakel är den svåraste kakel till rymden. Denna typ av kakel beror helt på din personliga smak, och den enda riktlinje om bruket är att du inte lämnar stora utrymmen mellan plattorna. Gör en torrkörning och sedan lägga kakel med lim i mycket små delar i taget. Håll koll på hur det ser ut när du går, eftersom det är lättare att dra upp kakel och göra det innan du injekteringsbruk.

Related Posts